ESITYKSIÄ

Luokkarehvilöillä tavataan - revyy

Vihmerän kyläkoulun entiset oppilaat on kutsuttu luokkakokoukseen, jonka koolle kutsujana on toiminut Hertta von Hertzen-Höyrynen. Touhukkuutensa takia Hertta on saanut kouluaikana kutsumanimen Höyryhertta. Vihmerän koulun oppilaat ovat opinahjonsa nimen mukaisesti `vihmeriä´, sillä oppilaiden älykkyysosamäärä on huippuluokkaa 140. Luokkatoverit eivät ole tavanneet toisiaan kolmeenkymmeneen vuoteen ja moni asia on muuttunut sinä aikana. Siken Tavara puodissa ja Karrin Kutri kampaamossa odotetaan kuumeisesti suurta väen tungosta tulevan luokkakokouksen takia. Pera Pärnänen aiheuttaa saapumisellaan oman hämmennyksensä ja hän saakin opetuksensa lapsuudessa tapahtuneista kolttosistaan. Puodin pitäjä Sikke Juorunperä on perillä kaikista kylän tapahtumista - tai ainakin luulee olevansa tietoinen niistä. Ylilyönneiltä ei voi välttyä Siken touhutessa ja seuratessa muiden elämää. Vihmerän koulun tapaamisessa kaikki ei mene suunnitelmien mukaan, vaan paikalle tarvitaan virkavaltaa ja muutakin ammattiapua. Lopulta tilanteen rauhoittaa entinen luokanvalvoja ja musiikinopettaja Werneri Sibolius. Vai rauhoittuuko tilanne sittenkään… 

Kutinaa tanssijaloissa musiikkinäytelmä


Sohvaperunoita ja Linssiluteita karaokerevyy


Pohjois-Karjalassa Vuokon kylässä asuu Vieno Veteläisen uusioperhe. Perheeseen kuulu äiti Vieno Veteläinen, avomies Väinö Vätys, sekä Vienon äiti ja kolme tytärtä. Lapset ovat Vienon aikaisemmista avoliitoista.

Perheen jäsenet Vieno äitiä lukuun ottamatta, ovat veteliä sohvaperunoita, tuijottavat illat televisiota ja raplaavat puhelinta. Äiti Vieno kantaa sohvaan porukalle syötäväksi popcornia, keksiä ja limsaa. Avomies Väinö näppäilee vain kitaraansa ja laulaa rallejansa. Vienolla on täysi työ hoitaa kotiaan yksinään.

Perhettä kiinnostavia ohjelmia televisiossa ovat Itä-Suomen alueuutiset, kauneuteen ja ulkonäköön liittyvät ohjelmat, kuten Hitosti Nuoremmaksi ja Veltosta vahvaksi. Näitä ohjelmia seurataan silmä tarkkana ja kinastellaan mitä kanavaa katsotaan. Televisio-ohjelmat ovat Helsinki keskeisiä ja harvoin maaseudun asukkaat ovat esillä televisiossa, mutta tänään uutisankkureilla on sohvaperunoille yllättävää kerrottavaa.

Esitystä on työstetty kuntoon ohjaajan ja kolmentoista näyttämömusiikkikurssilaisen voimin. Maija Kaitalehdon käsikirjoittaman `ajan hermolla ´liikkuvan hulvattoman esityksen on ohjannut Kimmo Romppanen.

Esityksen kesto kaksi tuntia väliaikoineen.

Yhteistyössä Kontiolahden kulttuuripalvelut ja Karaoke Club Juuka ry
Etsi